Avui 19 de març s’ha celebrat la 7a edició de la Mobilona, la diada d’educació viària de la ciutat de Badalona adreçada a l'alumnat de 3r nivell de primària de diversos centres escolars. TUSGSAL DIREXIS ha participat un any més en aquesta activitat educativa que es fa a les instal·lacions de la zona esportiva Can Cabanyes, en la qual han participat prop de 200 nens i nenes de les següents escoles: Les Ciències, Lestonnac, López Torrejón, Mare de Déu de la Salut, Miguel Hernández i dels instituts escola Rafael Alberti i Turó d'en Caritg. DIREXIS TUSGSAL ha volgut transmetre als assistents la importància de viatjar de forma cívica, sostenible i segura amb un divertit i lúdic joc de memory.

La Mobilona va néixer amb l'objectiu d'afavorir l'adquisició de competències i el coneixement entre els infants dels drets que tenen com a vianants, passatgers de vehicles o conductors de bicicletes. També per donar a conèixer les mesures i les actituds que cal prendre i tenir per caminar o desplaçar-se en vehicle per la ciutat d'una forma segura i tranquil·la.

Aquesta activitat és una trobada en la qual, en primer lloc, es llegeix un lema pensat i escollit pels nens i nenes  que parla de la importància de l'educació i la seguretat viària. A continuació es fa una Gimcana amb proves organitzades per diferents entitats i, finalment, es canta i balla la cançó Camí amic, de Paula y Javier D'Angelo i En patinet, que s’estrena en aquesta edició.  

Durant la Mobilona 2024 els nens i nenes han gaudit de diferents tallers i jocs promoguts per les entitats, com DIREXIS TUSGSAL, que forma part de la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona (CPSEVB). És en el marc d’aquesta comissió on es va acordar crear aquesta activitat. En la seva organització anual participen mestres dels diferents centres educatius, l'equip d'Educació Viària de la Guàrdia Urbana, el Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona i altres entitats ciutadanes.