2 de desembre de 2016

L’empresa TUSGSAL i el cos de Mossos d’Esquadra de la Generalitat de Catalunya posen en marxa el 8 de desembre una campanya conjunta de seguretat amb l’objectiu de facilitar els usuaris d’autobús petits consells fàcils de portar a terme per evitar casos de furts o conductes de risc a bord dels vehicles. Aquesta acció, denominada “Viatja segur. Viatja en bus” coincideix amb dies en els quals la campanya de Nadal fa que molts usuaris utilitzin l’autobús (una de les maneres més intel·ligents i còmodes de moure’s per la ciutat). La intenció de TUSGSAL i dels Mossos d’Esquadra és conscienciar que, tot i que no és habitual trobar-se casos de furts a bord dels vehicles, cal estar sempre molt alerta per evitar algun ensurt.

convenio 2016
 

La campanya ha estat presentada a les instal·lacions de TUSGSAL pel seu Director General, Carles Fàbregas i ha comptat  amb la presència de la Intendenta Lourdes Puigbarraca, Cap de l’ABP de Badalona, que ha intervingut en nom de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra (PG-ME) explicant el projecte. Puigbarraca agraeix TUSGSAL la col·laboració per poder posar en marxa la campanya i transmetre la ciutadania les mesures bàsiques de seguretat. “Amb l’ajuda i el suport de tothom, amb empreses de servei públic com TUSGSAL, podem fer projectes com aquest. En breu podrem difondre aquest missatge de seguretat a tota la ciutadania. TUSGSAL ofereix servei les 24 hores del dia i els tríptics que es trobaran a bord dels vehicles suposaran tenir un impacte de gran envergadura a tota l’Àrea Metropolitana”. Puigbarraca ha destacat que el treball conjunt farà créixer la seguretat pública, primordial per ambdós parts. D’altra banda, Fàbregas ha celebrat la iniciativa i ha exposat l’orgull de l’empresa en establir col·laboracions d’aquest caire: “estenem la nostra mà en ajudar i col·laborar amb el Mossos d’Esquadra. En algunes línies de barri més de la meitat dels usuaris del servei són gent gran i tot el que podem fer per millorar la seguretat és un valor afegit”.

Els Mossos d’Esquadra fan recomanacions per tal de millorar l’autoprotecció de la ciutadania, destinades especialment a col·lectius com la gent gran o els nens, però extensibles a tothom. Així, destaquen la importància de portar les bosses de mà sempre ben tancades, davant del cos i mirant cap a dins. De igual mode, informen de la necessitat de portar ben agafats i en contacte amb el cos els objectes de valor i procurar no perdre de vista els equipatges, per exemple. A més, es considera important conèixer com actuen els lladres i, per exemple, la campanya promou no fiar-se de les aparences, desconfiar de persones que portin una peça de roba penjada al braç o parar atenció a les distraccions provocades per estranys ja que són símptomes de situacions que poder finalitzar malament. TUSGSAL recomana que si un usuari es troba amb qualsevol incident, demani ajuda al conductor i en cas d’emergència es truqui al telèfon 112.

 

convenio 2016