Avui 22 de març s’ha celebrat la 6a edició de la Mobilona, la diada de l'educació viària de Badalona. TUSGSAL DIREXIS ha participat un any més en aquesta activitat educativa que es fa a les instal·lacions de la zona esportiva Can Cabanyes, en la qual han participat 230 nens i nenes, de 3r de primària, d'aquests vuit centres: Les Ciències, Lestonnac, López Torrejón, Mare de Déu de la Salut, Miguel Hernández, Pere de Tera, Rafael Alberti i Turó d'en Caritg. TUSGSAL ha volgut transmetre la importància de viatjar de forma cívica, sostenible i segura als més joves amb un divertit i lúdic joc de memory.

El nom d'aquesta diada, Mobilona, uneix l'inici i final de les paraules Mobilitat i Badalona. La Mobilona va néixer amb l'objectiu d'afavorir l'adquisició de competències i el coneixement entre els infants dels drets que tenen com a vianants, passatgers de vehicles o conductors de bicicletes. Alhora vol fer pensar en les mesures i les actituds que cal prendre i tenir per caminar o desplaçar-se en vehicle per la ciutat d'una forma segura i tranquil·la. La Mobilona pretén contribuir també al desenvolupament del concepte i pràctica de Badalona com a ciutat educadora. 

Durant la Mobilona 2023 els nens i nenes han gaudit de diferents tallers i jocs promoguts per les entitats que formen part de la CPSEVB. L'activitat ha comptat també amb la cançó Camí amic, de Paula y Javier D'Angelo, vinculada als objectius i al projecte de Camins i entorns escolars.

La 6a edició de la Mobilona està organitzada pels vuit centres que hi participen, per les entitats que han organitzat els tallers, per l'equip d'Educació Viària de la Guàrdia Urbana i pel Servei d'Educació, amb la col·laboració del Servei d'Esports de l'Ajuntament de Badalona. TUSGSAL DIREXIS forma part de la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona.
 


Clicar imatge per ampliar