T-Escolar

El dimecres 21 de setembre es va presentar la T-Escolar a l'escola Rafael Alberti de Badalona, emmarcada dins dels actes de la Setmana de la Mobilitat. A la presentació han assistit el Regidor de Mobilitat de Badalona, Francesc Duran, la regidora de Badalona Educadora, Laia Sabater, l’exregidor Javi López, la directora de l’escola Rafael Alberti, Neus Casablancas, la mestra de l’escola Lestonnac, Pilar Fernández i el Director General de Tusgsal, Carles Fàbregas.

La T-Escolar és un títol unipersonal de transport de dos viatges que té un import d’un euro amb cinc cèntims. Fins ara aquest títol permetia fer desplaçaments en metro, busos regulars de TMB, línies urbanes de FGC i el Tram. La novetat és que a partir d’aquest curs la T-Escolar també es podrà fer servir als autobusos de Tusgsal.

La T-Escolar la poden fer servir menors de 16 anys i monitors i monitores únicament per a desplaçaments col·lectius. Qualsevol centre educatiu, incloent-hi centres d'esplai i de lleure, pot sol·licitar la T-Escolar a l'Ajuntament de Badalona i recollir-les al Centre d'Atenció Personal de Tusgsal (plaça d'en Joan Miró, 3).

Fa alguns mesos, alguns centres educatius de Badalona, encapçalats per l'Escola Rafael Alberti i per l'Escola Lestonnac, van fer arribar a l'Ajuntament de Badalona la petició de la possibilitat d'ampliar l'aplicació de la T-Escolar també per als autobusos de la ciutat. Després d'algunes proves pilot aquest estiu, la T-Escolar ja està disponible per a tots els centres educatius de la ciutat.

A més de presentar aquest nou títol, Tusgsal va exposar un vehicle híbrid al carrer Pau Claris on es va instal·lar un parc d'educació viària del Servei Català del Trànsit per celebrar el "Dia sense cotxes". En aquestes instal·lacions dirigides als infants i les seves famílies s'han desenvolupat diferents activitats com aprendre com circular en bicicleta, un concurs de dibuix sobre la mobilitat sostenible i l'exposició de bicicletes.

Tusgsal disposa d'un total de 4 autobusos híbrids en servei i de 4 vehicles 100% elèctrics a la seva flota auxiliar que suposen importants beneficis per al medi ambient ja que redueixen una mitjana del 26% les emissions contaminants.