Aquests adhesius, col·locats a la carrosseria dels autobusos híbrids i elèctrics de DIREXIS TUSGSAL, s'han ideat en estreta col·laboració amb els bombers i garanteixen més seguretat durant les intervencions d’excarceracióDIREXIS TUSGSAL està implantant un sistema d'identificació individualitzat per a cada model d’autobús híbrid i elèctric de la flota, mitjançant la col·locació d'adhesius amb codis QR a les quatre cares del vehicle.

Amb una simple captura amb un telèfon intel·ligent, els bombers accediran directament a la fitxa de seguretat i rescat del model en qüestió. Podran així identificar la ubicació dels elements de seguretat específics (bateries, etc.) i sabran exactament com intervenir de manera més ràpida, eficaç i segura, minimitzant els riscos.

Un dels principals inconvenients que es troben els cossos d'emergència quan han d’actuar és el desconeixement tècnic del vehicle on han d'intervenir. Hi ha moltes diferències entre models d’autobús, com ara la quantitat d'energia embarcada, tensió elèctrica, ubicació dels components amb risc elèctric, composició i capacitat d’emmagatzematge de bateries, entre d'altres. En aquest sentit, és cabdal facilitar l'accés a aquesta informació tan important.

DIREXIS TUSGSAL és pionera a Catalunya en la implantació d'aquests QR en la seva flota d’autobusos. El nostre objectiu és fer-ho extensiu a tots els vehicles híbrids i elèctrics del grup DIREXIS.