La segona diada de l’educació viària de Badalona s’ha celebrat aquest dimecres 20 de març a la Zona esportiva de Can Cabanyes. En aquesta edició han participat 300 nens i nenes de tercer de primària, de vuit escoles de la ciutat (Alexandre Galí, Les Ciències, Lestonnac, López Torrejón, Mare de Déu de la Salut, Miguel Hernández, Pere de Tera i Rafael Alberti).

La Mobilona (nom que uneix l’inici i final de les paraules Mobilitat i Badalona) va néixer amb la voluntat d’afavorir l’adquisició de competències i el coneixement entre els infants dels drets que tenen com a vianants, passatgers de vehicles o conductors de bicicletes. Alhora vol fer pensar en les mesures i les actituds que cal prendre i tenir per caminar o desplaçar-se en vehicle per la ciutat d’una forma segura i tranquil·la. La Mobilona pretén contribuir també al desenvolupament del concepte i pràctica de Badalona com a ciutat educadora.

Aquesta activitat forma part del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona i està vinculada a les que desenvolupa l’equip d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana en totes les escoles de la ciutat. La Mobilona s’articula, també, amb els processos de construcció de Camins Amics que fan els centres educatius a través del Grup de Treball de Camins Escolars del Consell de la Mobilitat Sostenible i del Transport Públic.

TUSGSAL ha participat un cop més en la Mobilona, com ja ho va fer en la primera edició. En aquesta ocasió la companyia ha preparat una activitat basada en el joc Party (proves i preguntes), relacionades amb el transport en autobús urbà. L’empresa, present en la Comissió Organitzadora de la Mobilona, ha intentat transmetre als infants normes bàsiques de civisme i seguretat alhora de fer un bon ús del transport públic. Els reptes plantejats als participants facilitaven informació sobre el títol T-16, com demanar parada adequadament, validació del bitllet, rampa PMR o el transbordament, per exemple. Al final de la jornada, tots el nois i noies han cantat i ballat una cançó que parla del semàfor i que ha significat el comiat fins al proper any d’aquesta jornada, organitzada per la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona.