Noticies

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro i el director general de TUSGSAL, Carles Fàbregas han signat aquest matí el conveni de col·laboració amb el qual l’empresa d’autobusos cedirà gratuïtament a l’Ajuntament tres plataformes-remolc perquè puguin ser emprades com a carrosses en la cavalcada de Reis o per altres activitats culturals de la ciutat.

Guijarro ha destacat que la ciutat tindrà ara les carrosses que es mereixen els nens i nenes de Badalona. “S’acompleix gràcies a la col·laboració d’una empresa d’economia social com és TUSGSAL, amb la qual compartim molts projectes i treballem pel bé de la ciutat”, explicava l’alcalde.

La signatura del conveni, que tindrà una vigència de quatre anys, ha tingut lloc a la seu de TUSGSAL. A l’acte també hi ha assistit la regidora de Cultura i Mobilitat, Anna Maria Lara, el president del consell d’administració de TUSGSAL, Federico Llobet i el subdirector general de l’empresa, José María Parra.

Les plataformes-remolc estan dissenyades amb les característiques necessàries per a poder guarnir-les com a carrosses dels Reis d’Orient per a les cavalcades. Es tracta de vehicles carrosses de 10 metres de longitud, 2,5 d’amplada i 1,5 d’alçada. A més, també es podran utilitzar en altres esdeveniments, estan preparades per a aprofitar al màxim la seva superfície per a temes artístics, donat que els grups elèctrics i altres elements mecànics es situen a sota o fora de la plataforma. TUSGSAL també es farà càrrec de la revisió mecànica, el manteniment, la custòdia i l’emmagatzematge de les mateixes.

Per la seva part, la regidora de Cultura i Mobilitat, Anna Maria Lara, ha agraït a TUSGSAL la rapidesa en què s’ha elaborat el conveni i ha explicat que “la cavalcada serà una gran festa de la qual podrem gaudir tots els veïns i veïnes juntament amb moltes altres activitats programades per aquest Nadal”.

El director general de TUSGSAL, Carles Fàbregas, ha celebrat “continuar col·laborant amb l'Ajuntament en un acte de ciutat tan important per als veïns, especialment per als infants,  i seguir enfortint la nostra relació amb Badalona”.
 


Clicar imatge per ampliar
 


Clicar imatge per ampliar

 

Aquest matí l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro i el primer tinent d'alcaldia i regidor de l'Àmbit d'Impuls de Ciutat i Reconstrucció COVID, Àlex Montornés, han visitat l’empresa TUSGSAL DIREXIS per conèixer en primera persona quina es l’òptima situació de les seves instal·lacions i escoltar els projectes, inquietuds i objectius de futur de l’empresa de transport públic badalonina. Els ha rebut una representació del Consell d’Administració de TUSGSAL, de la Direcció i del Comitè d’Empresa. Durant una estona, han pogut intercanviar informació i opinions sobre la situació actual del transport d’autobusos a tota la zona en la qual opera TUSGSAL. Tots han coincidit en que un futur més ecològic, més net i més sostenible, passa necessàriament per més i millor transport públic de qualitat.


Clicar imatge per ampliar

 

La cursa, una de les més nombroses de l’Àrea Metropolitana, ha comptat una edició més amb la col·laboració de TUSGSAL DIREXIS

Diumenge 14 de novembre s’ha celebrat la desena edició de la Màgic BDN Running que ha aplegat més de 2.500 corredors i corredores. Una autèntica festa de l’atletisme popular que, després de l’edició virtual de 2020, ha recuperat la normalitat de l’esdeveniment celebrant-ne el 10è aniversari amb emocions renovades i, com sempre, al llarg de la seva història, fent una important donació a la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia. L’empresa TUSGSAL DIREXIS ha col·laborat amb aquest esdeveniment esportiu i solidari, cita obligada del calendari atlètic de la ciutat de Badalona.

La plaça del President Josep Tarradellas s’ha omplert de festa i animació durant tot el matí: l’exposició dels 10 anys de la Màgic BDN Running o bé activitats com escalfaments o una masterclass zumba han estat algunes de les activitats que hi han tingut lloc. La prova s’ha desenvolupat en un ambient festiu, de retrobament, i amb un bon clima que ha permès que els corredors i corredores hagin pogut gaudir d’un circuit animat amb diferents concerts, batukades, DJs i animadors.

El President del Consell d’Administració de TUSGSAL, Federico Llobet i el Subdirector General de l’empresa, José María Parra, han participat al lliurament dels trofeus de la cursa. La primera edició post-pandèmia ha estat un èxit de participació i ha permès recuperar l’emoció del Running a la ciutat de Badalona.
 


Clicar imatge per ampliar

 


Clicar imatge per ampliar

 

El suport amb la campanya contra el càncer de mama Treu pit per les més vulnerables mostra la sensibilització dels treballadors i treballadores de l’empresa amb aquesta important causa

L’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) ha rebut aquest matí la recaptació econòmica assolida amb la realització de tota una sèrie d’activitats organitzades i impulsades per la Comissió Social de TUSGSAL durant el mes d’octubre. Aquestes activitats han comptat amb el suport de la Direcció i el Consell d’Administració de TUSGSAL. Gran part dels treballadors i treballadores de l’organització ha participat en alguna de les accions, aportant el seu granet de sorra a favor de totes les malaltes de càncer de mama i dels seus familiars.

Les activitats que es van organitzar han estat variades. La plantilla i els seus familiars han pogut col·laborar amb l’AECC participant i aportant el cost de la inscripció a la caminada a Montserrat, les olimpíades esportives TUSGSAL, la bicicletada i la castanyada d’empresa. També s’han venut productes de merchandising el dia de cinema en família. La resposta a aquesta crida en suport als projectes que impulsa l’AECC ha estat exitosa. Els representants socials i la direcció de TUSGSAL han lliurat un xec simbòlic amb la recaptació al responsable d’aliances corporatives de l’Associació Contra el Càncer Barcelona, David Fornies.

TUSGSAL continuarà treballant conjuntament amb l’associació per insistir en la importància de la prevenció, el diagnòstic primerenc, la investigació, l’avenç en els tractaments, l’acompanyament i la reducció de la incidència del càncer augmentant els índexs de supervivència.

Recordem que l’AECC ofereix als treballadors/res i familiars de TUSGSAL tot un seguit de serveis gratuïts, presencials i on-line com, per exemple: atenció psicològica, acompanyament telefònic, benestar corporal o assessorament mèdic-sanitari. Per l’AECC és important que tinguin la informació adequada perquè puguin accedir als serveis en qualsevol moment.

 


Clicar imatge per ampliar

 


Clicar imatge per ampliar

El dimarts 9 de novembre, el director general de TUSGSAL, Carles Fàbregas, va participar a l’acte de graduació de la 5ª edició del Postgrau en Gestió de Cooperatives i Empreses d’Economia Social impartit per l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa i organitzat per la Càtedra d’Economia Social de TecnoCampus.

TUSGSAL, en qualitat d’empresa d’Economia Social, col·labora amb la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme per intensificar les relacions entre el món universitari, la societat i el territori a través de programes d’Economia Social que impliquin la participació del professorat de l’ESCSET (Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus).

Fàbregas ha realitzat una conferència per explicar l’èxit del model d’empresa TUSGSAL, els serveis que ofereix, els recursos i la projecció cap al futur amb la creació de Direxis. L’empresa treballa per mantenir-se com un dels principals operadors privats de referència a Catalunya i, d'aquesta manera, exportar el seu model mercantil en coherència amb el compromís històric de seguir participant amb responsabilitat en el teixit social, sempre d’acord amb els seus principis.

L'acte, presidit per l'alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, va comptar també amb l'assistència de Josep Vidal, director general d'Economia Social de la Generalitat de Catalunya, Sergi Morales, regidor d’Ocupació i Empresa de l’Ajuntament de Mataró i Eloi Serrano, director de la Càtedra d'Economia Social del TecnoCampus.

 


Clicar imatge per ampliar

 

 

Com cada any, TUSGSAL posa en marxa un dispositiu especial per facilitar l’accés en transport públic al Cementiri de Sant Pere de Badalona i el cementiri de Sta. Coloma de Gramenet. Aquests serveis reforcen les línies ja existents (B3 i B82) i posen en marxa algunes d'específiques (SE1 i SE2) per donar una àmplia cobertura des de la majoria de barris de cada ciutat. El dispositiu planificat estarà en funcionament des del 23 d'octubre a l’1 de novembre, ambdós inclosos. Als dos municipis es duran a terme actuacions per oferir una àmplia cobertura als ciutadans amb vehicles de reforç i recorreguts per l’interior del cementiri.

Seguidament detallem el dispositiu planificat. Cliqueu a cada imatge per ampliar-la:


Clicar imatge per ampliar
 


Clicar imatge per ampliar

 

 

L’objectiu és facilitar els treballadors i treballadores de l’empresa l’accés a estudis universitaris oficials així com als programes formatius comercialitzats pel grup empresarial de la UOC

L’empresa TUSGSAL i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) han signat recentment un conveni de col·laboració que permet incentivar la formació de l’equip de professionals vinculats a l’organització badalonina. Ambdues entitats coincideixen en la conveniència de facilitar al personal de TUSGSAL l’accés als estudis oficials i propis de la UOC, així com als programes formatius comercialitzats per les empreses que formen part del seu grup empresarial. Quan un treballador o treballadora es matriculi en una de les ensenyances establertes al conveni gaudirà d’una ajuda econòmica que es descomptarà del preu de la matrícula. Aquest estalvi s’aplicarà durant tot el període de l’ensenyança fins a la superació de la mateixa.

Les empreses associades a la UOC engloben sectors econòmics i socials diversos però, comparteixen, entre d’altres, els valors de contribuir al progrés des d’un compromís ètic amb la societat i el foment de la seva plantilla mitjançant la formació al llarg de la vida. Una de les finalitats es crear una xarxa que permeti intercanviar experiències orientades al desenvolupament dels professionals i a la millora de la competitivitat de les organitzacions en el marc de la societat del coneixement.

TUSGSAL espera que, aquesta nova iniciativa, contribueixi a facilitar el desenvolupament professional i la formació del seu personal.

Des del 31 de juliol s’incorporen autobusos híbrids i articulats a la línia M19. Per poder circular sense problemes, s’intercanvia el recorregut amb la línia B80 a la zona centre de Santa Coloma de Gramenet (Rbla. Sant Sebastià).

 

Nous vehicles híbrids i articulats a la línia M19: canvi de recorregut

La incorporació d’aquests vehicles, més sostenibles i amb més capacitat, fa necessària una modificació en el recorregut de la línia. Ara, els vehicles de la línia M19 circularan en línia recta entre la Rambla de Sant Sebastià i el Passeig Llorenç Serra (en ambdós sentits), enlloc de fer-ho per Irlanda, Av. dels Banús i Av. Generalitat-Av. Santa Coloma. Aquest trajecte quedarà cobert per la B80, que intercanvia el seu recorregut en aquest tram.

 

Canvi de recorregut i millora de servei: B80

La línia B80 intercanvia el seu recorregut amb la línia M19 entre la Rambla Sant Sebastià i el Passeig Llorenç Serra i ara dona servei als barris de Can Mariner i Santa Rosa.

També millora la freqüència de pas en diumenges i festius, que passa de 35 a 30 minuts.

 

M19: nou origen-final a l’Hospital Vall d’Hebron

Des del dia 24 de juliol, l’origen i final es trasllada a un nou espai més accessible i còmode per accedir al metro Vall d’Hebron (L3 i L5), ja que està situat a la rampa d’accés a l’estació (carrer Basses d’Horta). També permetrà la incorporació de vehicles articulats a la línia.

 


Clica per ampliar